Best Food Coach
de BESTsE weg naar een gezonde leefstijl

Werkwijze

KENNISMAKINGSGESPREK

Ik begin met een gratis kennismakingsgesprek. Dit kan bij mij op kantoor, maar ook telefonisch of eventueel bij jou thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we wat de aanleiding is om aan je voedingspatroon te gaan werken en wat je wilt bereiken. Ik vertel je wat je van mij kunt verwachten en wat de mogelijkheden van begeleiding zijn. Je kunt dan zelf beslissen of je bij mij aan het juiste adres bent.

INTAKEGESPREK

Na het kennismakingsgesprek volgt een uitgebreid intakegesprek. Hierin bespreken we je eet- en beweegdagboek en de vragenlijst die je na het kennismakingsgesprek hebt bijgehouden en ingevuld. We bespreken je leefpatroon, wat je graag eet en drinkt, welke sport of activiteit bij je past en wat je motivatie is om je streefgewicht te bereiken. Ik neem ook je persoonlijke gegevens op, zoals lengte, gewicht en vetpercentage en ik bepaal je BMI. We bekijken daarna samen wat voor jou de beste aanpak is. Op basis van het eet- en beweegdagboek stel ik een voedingsadvies op en een stappenplan. Daarbij staan haalbare doelen en overzichtelijke stappen centraal, waarbij je gaandeweg leert omschakelen naar een bewust en gezond voedingspatroon, ondersteund door beweging naar jouw voorkeur.

VERVOLGCONSULTEN

De vervolgconsulten kunnen naar behoefte wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden. Ieder consult betekent een volgende stap in het stappenplan, waarbij je jouw aandacht steeds op iets anders richt. Je kunt tijdens de consulten uiteraard al jouw vragen kwijt en we bespreken mogelijke problemen die je tegenkomt. Ook leer je omgaan met moeilijke momenten en krijg je advies over de mogelijke variaties voor je ontbijt, lunch en diner (inclusief recepten). Tot slot word je ieder consult gewogen, zodat we je vorderingen kunnen volgen, en bespreken we het voedingsdagboek dat je gaat bijhouden.

Tussen de consulten door is het mogelijk contact te houden (e-mail of app).

ONDERHOUD/NAZORGCONSULTEN

Heb je na de vervolgconsulten nog behoefte aan begeleiding, dan kan dat door middel van onderhoud/nazorgconsulten. Tijdens deze consulten meten we je voortgang, kan je vragen kwijt en bespreken we mogelijke problemen die je tegenkomt.

Heb je al regelmatig diëten gevolgd, weet je ondertussen het één en ander over voeding en heb je alleen een steuntje in de rug nodig om je gezonde voedingspatroon weer op te pakken? Dan is er de mogelijkheid om na het intakegesprek direct gebruik te maken van de onderhoud/nazorgconsulten.